Tips voor de inrichting van je kleine badkamer

Een kleine badkamer. Niks mis mee. Zolang je er vies in gaat en er schoon uit kan komen, heeft de ruimte naar wens gediend. Toch dromen velen van een grote badkamer. Alle ruimte voor alle faciliteiten die je maar wilt. Maar wie zegt dat daar extreem veel ruimte voor nodig is? Ook een kleine badkamer kan worden omgetoverd tot een heerlijk relax paradijs. Ik geef je wat interieur tips.

Douche

Een kleine badkamer hebben, betekent niet dat je hoeft te settelen for less. Je kunt er juist achter komen wat je nou het meest waardeert, en dus het belangrijkst vindt. Hou je van lekker warm badderen na een lange werkdag? Kies dan voor een ligbad met douchekop. Zo kun je bij haast snel douchen, en bij vermoeidheid lekker liggen. Dit neemt uiteraard minder ruimte in dan een douche én een bad. Is je badkamer toch te klein voor een bad? Verwen jezelf! Nu je helaas niet meer kan relaxen in bad, trakteer je jezelf op een regendouche. Dit neemt niet veel ruimte in en zorgt wel voor een heerlijk verwenmoment, elke ochtend of avond weer.

Opbergen en ruimte creëren

Te weinig ruimte om al je spullen op te bergen in dat kleine kastje onder je wasbak? Schaf een hangkastje aan met spiegel. De spiegel had je sowieso al nodig, en nu krijg je er ook nog eens bergruimte bij. Nu zou je in het onderste kastje je handdoeken kunnen laten (weg handdoekenrek, hallo ruimte!) en in het spiegelkastje je toiletspullen opbergen. De ruimte nog ruimer laten lijken? Laat het kastje onder de wasbak weg. Een zwevende wasbak oogt absoluut ruimer. Maak de ruimte nog groter door de lucht in te gaan. Niet jijzelf, maar je spullen. Hang plankjes op om dingen die normaal op de grond staan daarop te zetten. Je wasmand zou je met een touwje aan je deur kunnen hangen. Je zal zien dat de ruimte groter lijkt wanneer de vloer voor het grootste deel leeg is.

Weglaten wat niet hoeft

Zorg dat de badkamer een rustige plek voor je blijft. Probeer de ruimte dus niet vol te stoppen met onnodige spullen. De wasmand kan bijvoorbeeld best in je slaapkamer staan, en de handdoeken die je nergens meer kan laten door het weggelaten kastje, kunnen prima in je kledingkast. Bedenk ook voor jezelf of je wel of geen wc in je badkamer wilt hebben. Het is natuurlijk veel handiger, dat je 's nachts de trap niet af hoeft. Maar je naar je douche moeten wurmen omdat de wc in de weg staat, is ook niet ideaal.

 

 

 

 

 

Geef een reactie