Een eigen carnavalsfuifje

Carnaval staat alweer bijna om de hoek en de meeste mensen zijn alweer bezig met de het leren van de nieuwste carnavals hits en natuurlijk stress om een of meerdere outfit(s). Het is in 2020 niet meer nodig om helemaal af te reizen naar het zuiden van Nederland, je kunt ook gewoon je eigen carnavalsfeestje organiseren. Hieronder een aantal tips voor het organiseren van je eigen carnavalsfuifje. 

Perfecte gelegenheid voor een themafeestje

Ben je helemaal gek van themafeestjes? Dan is dit de uitgesproken gelegenheid om je creativiteit de vrije gang te laten gaan voor het bedenken van een origineel thema voor jouw eigen carnavalsfeestje. Carnaval is, naast Halloween, namelijk ‘het’ verkleedfeestje van het jaar. Waar deze traditie vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar het is de uitgesproken kans om jezelf om te toveren tot koe, voetballer of ballerina. Maak het thema vooral niet te lastig en geef de gasten zoveel mogelijk vrijheid. 

De perfecte party playlist

Niet de hele avond op en neer naar de AUX of geen budget voor een Dj? Maak vooraf een playlist met nieuwe en oude carnavalskrakers. Vraag desnoods de gasten vooraf een aantal nummers voor te stellen, verzamel vervolgens al deze nummers voor de ultieme carnavals playlist. Op muziekdiensten zoals Spotify en Deezer staan er ook genoeg carnavalslijsten voor als er even geen tijd is tijdens het organiseren van het feestje voor het samenstellen van een eigen lijst. 

Perfecte versiering om in de stemming te komen

Om heerlijk in de stemming te komen moet de ruimte waarin het feestje wordt gevierd natuurlijk wel gepast versierd zijn. Zo breng je de gasten gelijk in de feeststemming. Hang kleurrijke slingers op, haal een helium tank voor zwevende ballonnen en als klapper kun je ook nog een confetti kanon huren voor een knallend begin en einde van het fuifje. De eyecatcher van het feest kan een te gekke partytafel zijn vol gekleurde rietjes, servetten en bordjes. Een groot onderdeel van deze tafel is natuurlijk de feestelijke champagne en heerlijke hapjes die klaarstaan voor de gasten.

Carnaval is echt een feest voor jong en oud en bestaat al eeuwenlang. Paradewagens, gezellige kroegjes en straten vol feestende mensen zetten de toon voor Carnaval. Of je nu gaat voor een echt kinderfeestje of een fuifje met bier en wijn voor de oudere doelgroep, het doel van carnaval is even helemaal los kunnen gaan op de meest foute hits en voor 1 a 2 dagen in het jaar even iemand anders kunnen zijn. 

Geef een reactie