De leukste manier om je verjaardag te vieren

Op onze verjaardag vieren we dat we weer een jaar extra op de teller mogen zetten. Een stapje dichter bij de dood, zegt de cynicus met het half lege glas. Ik zie dat anders. Mijn glas is halfvol. Op mijn verjaardag vier ik dat ik weer een jaar succesvol heb geleefd. Het leven is immers een woelige zee die we trotseren in een best gammel sloepje van vlees en bloed. Ieder jaar overlijden er in Nederland alleen al duizenden mensen door de val van een keukentrapje. Wie wel eens met 130 kilometer over een snelweg zoeft, zal het gevoel herkennen dat het kleinste moment van onoplettendheid van jezelf of collega-weggebruiker tot een catastrofe kan leiden. Zo zit het leven vol gevaren. Uit bad klimmen op een natte tegelvloer? Een (letterlijk) halsbrekend risico. Losse veter? Levensgevaarlijk. Als we jarig zijn, hebben we weer een jaar lang alle gevaren des levens succesvol getrotseerd. En dat is best iets om te vieren!

Mijn favoriete manier om een verjaardag te vieren

Na de ietwat grimmige introductie van deze blog wil ik nu verder gaan op een wat luchtigere en feestelijke toon. Want hoe vier je nou op de leukste manier het heuglijke feit van je verjaardag? Ikzelf ben een groot fan van de oerhollandse kringverjaardag. Een lekker stuk vlaai, slingers in huis en de hele familie bij elkaar om lekker bij te kletsen. Beleefd de lange politieke monologen van je oom aanhoren, je door je tante laten uithoren over je liefdesleven. Een oerhollandse verjaardag is heerlijk kneuterig en soms een beetje ongemakkelijk. Mijn persoonlijke hoogtepunt is om aan het eind van mijn dag een dressoir vol verjaardagskaarten te zien. Een leuke verjaardagskaart zorgt wat mij betreft namelijk voor het ultieme verjaardagsgevoel.

Een feestelijke verjaardagskaart voor een feestelijke gelegenheid

Omdat ik altijd heel blij ben om een leuke verjaardagskaart te ontvangen, doe ik ook altijd moeite om een leuke verjaardagskaart voor een jarige dierbare te kopen. Vroeger kocht ik ze in de supermarkt, tegenwoordig zoek ik in alle rust een leuke kaart uit op internet. Onlangs heb ik ontdekt dat je ook een verjaardagskaart zelf maken kunt. Dit kan op de webshop van Kaartje2Go. Je kunt bijvoorbeeld een eigen foto gebruiken om de verjaardagskaart te laten sieren. Daarnaast kun je de kaart laten bedrukken met je favoriete gelukswens, songtekst, anekdote of andere creatieve uitspatting. Zelfs voor de cynicus die verjaardagen ziet als een stapje dichterbij de dood, wordt een verjaardag zo een feestje!

Geef een reactie