drugsverslaving

Accenten in muziek- en danssmaak

Mensen hebben verschillende smaken in muziek. Het kan zo zijn dat je meerdere muziekstijlen wel goed vindt klinken, maar als het gaat om feesten dan weten de meeste mensen wel een echte favoriet uit te kiezen om aan te horen. De muziek die gedraaid wordt op een bepaalde plek kan de sfeer en de mensen die er op af komen bepalen. Houd jij ook van meerdere muziekstijlen? In deze blog lees je meer over de sfeer en het type mensen die bij elke genre horen. Om die reden hebben veel mensen toch een voorkeur voor de muzieksoorten die ze graag luisteren buitenshuis.

Is techno jouw ding?

Tijdens feesten waar techno wordt gedraaid, wordt er heel wild gedanst, kun je elkaar vaak bijna niet horen en gaat de muziek redelijk snel. Mensen die deze muziek graag horen op een feest genieten vaak van harde klanken van de muziek. Ook is het op een techno feest niet altijd even goed te zien of het bij mensen om drugsgebruik of een drugsverslaving gaat waardoor ze zo energiek dansen of echt door hun energie. Het gaat natuurlijk niet meteen om een drugsverslaving, maar er worden zeker wel andere genotsmiddelen dan alcohol gebruikt. Tegenwoordig zijn er steeds meer jongeren te vinden op feesten waar dit type muziek wordt afgespeeld. Kan jij jezelf hier in vinden dan is techno wellicht het soort muziek waarvan jij de feesten kunt bijwonen.

Dansen op dancehall

Je kunt een dancehall feest herkennen aan mensen die echt heel uitbundig dansen op de dansvloer. Meestal gaat het om het draaien van de heupen, twerken of op een andere manier heftig met het boven en onderlichaam bewegen. De muziek is vooral te herkennen aan de harde beat en de (vaak) zomerse melodieën die er in terug komen. Vooral in het Caraïbisch gebied kom je feesten met dit type muziek tegen. Ook in Nederland zijn er tegenwoordig festivals en thema avonden in clubs waarbij de muziek wordt gedraaid. Schud jij graag je heupen los? Dan zal jij je vast vermaken tijdens een dancehall feest.

Chillen afwisselen met dansen

In veel clubs waar verschillende soorten house worden gedraaid zie je veel mensen lekker sociaal kletsen en af en toe een dansje doen. De sfeer lijkt rustig en ideaal voor een avondje uitgaan waarbij je het rustig aan wilt genieten met een lekker muziekje op (als je er van houdt natuurlijk). Nu zijn er een hoop soorten house. Ze hebben allemaal gemeen dat het geen rustige muziek is, maar toch is het voor mensen die er van houden fijn om er rustig bij te gaan zitten en af en toe een dansje te doen.

Geef een reactie